Sejem pohištva v Milanu 2008 (Salone Internazionale del Mobile)19.
Apr
2008
Na 220.000 kvadratnih metrih razstavlja skoraj 2000 podjetij združenih pod različnimi imeni in sicer: Salone Internazionale del Mobile, nov Salone Ufficio/Biennale Internazionale dell'Ambiente del Lavoro, Salone Internazionale del Bagno, Salone Internazionale del Complemento d'Arredo, Salone Satellite in seveda v letošnjem letu tudi Eurocucina.

ambient kuhinja jedilnica

ambient kuhinja jedilnica ambient kuhinja jedilnica

 

spalnica - bela postelja lakirana sijaj

spalnica - bela postelja lakirana sijaj spalnica - bela postelja lakirana sijaj

 

primer projekta notranje opreme - spalnica

primer projekta notranje opreme - spalnica primer projekta notranje opreme - spalnica

 

spalnica lakirana sijaj z lučkami pod posteljo

spalnica lakirana sijaj z lučkami pod posteljo spalnica lakirana sijaj z lučkami pod posteljo

 

 

Kot vsako leto se je tudi v prvih dneh sejma gnetlo ljudi z različnih koncev sveta z različnimi nameni in cilji. Od poslovnežev in trgovcev, ki iščejo poslovne partnerje, oblikovalcev in arhitektov, ki preverjajo svoje ideje, mogoče tiste, ki jih sploh še niso konkretizirali, pa tudi posameznikov, željnih novega pohištva in seveda študentov arhitekture in oblikovanja, ki nadebudno opazujejo stvaritve, ki pravgotovo odražajo izkušnje in znanje.

Lahko bi rekla, da je skupna nit celotnega sejma črno-belo in ogromno odboja. Visoki sijaj površinsko obdelanega pohištva od kuhinj do dnevnih sob in omar, ki sicer dajejo efekt izrazite prefinjenosti. Zagotovo pa takšni kosi pohištva nimajo nobene veze s praktičnostjo in realnim življenjem neke gospodinje naprimer, ki bo ob izboru lakirane črne kuhinje v visokem sijaju preživela več časa s krpo v roki, kot kaj drugega. Torej nič več teak-a ter oranžne in zelene barve. Kot dodatki pa čipke in lestenci. Seveda se ni manjkalo tudi klasike – hvala bogu: Altek in Alvar Alto, pa seveda Vitra in Charles & Ray Eames.

Mogoče nekaj novosti na področju same tehnike; avtomatsko spravljanje kuhinjske pipe v sam pult (G&D cucine) – zelo dober efekt, vprašljiva pa je njegova uporabnost, glede na ceno ter seveda avtomatsko odpiranje visečih omaric pri kuhinjah - Dada cucine.

Kot zelo dobrodošla je novost širokega razstavnega paviljona pisarniškega pohištva, ki narekuje spremembe v dojemanju delovnih prostorov, predvsem pa v fleksibilnosti razmišljanja. Pritegnila me je knjižna omara oziroma sistem omar za arhiv podjetja Bross Office collection, kjer se omare ne odpirajo klasično dvokrilno ali enokrilno, ampak jih na vodilih premikaš. Zelo domiselno so oblikovali tudi fronte omaric, ki so vsem na očem. Različni motivi, od stiliziranih vzorcev do različnih barvnih kombinacij. Na takšen način se zagotovi spremeni pogled na omare – nič več pustih, prav nasprotno - živahnih. Ob izboru takšne omare pa absolutno potrebuješ zelo dolgo steno, če sploh želiš da le-ta pride do efekta, pa tudi izkoristek stene ni takšen, kot bi sicer bil ob izbiri klasične omare. Vendar še enkrat – zelo domiselno, predvsem pa zabavno in nič kaj formalno. Primerno za kreativne poklice.

Za konec lahko rečem le še, da ne glede na to ali je posamezno podjetje igralo na karti klasike in tradicije ali inovativnosti in provokativnosti ostaja dejstvo, da je Milanski sejem meka, kamor vsako leto romajo tisti, ki ne želijo zaostajat, temveč slediti oblikovanju. In kje drugje ga bodo našli, kot v prestolnici mode – v Milanu.

19.
Apr
2008

Sejem pohištva v Milanu 2008 (Salone Internazionale del Mobile)

Na 220.000 kvadratnih metrih razstavlja skoraj 2000 podjetij združenih pod različnimi imeni in sicer: Salone Internazionale del Mobile, nov Salone Ufficio/Biennale Internazionale dell'Ambiente del Lav...

Več
12.
Jan
2009

KUHINJA, JEDILNICA in DNEVNA SOBA v enem PROSTORU

Nekoč sta bila prostora kuhinje in jedilnice strogo ločena. Kuhinja je bila predvsem prostor, kjer se je kuhalo, jedilnica pa prostor, kjer se je družilo.

Več
15.
Apr
2009

Pohištveni sejem v Milanu 2009

Žal se na letošnjem Milanskem sejmu ni dogajalo nič preseneljivo novega. Če smo bili v lanskem letu priča črno belemu sijaju, letos ni nič drugače.

Več
18.
Apr
2009

Kuhinja, jedilnica in dnevna soba : praktičnost ali design?

Pravgotovo sodijo med najpomembnejše bivalne prostore, če ne drugega z vidika časa in pozornosti, ki ju namenimo pri opremljanju in iskanju idej.

Več
26.
Apr
2009

Otroške sobe

Otroška soba se glede na starost in potrebe otroka skozi leta spreminja. Določeni kosi pohištva ostajajo enaki (garderobna omara), nekateri drugi pa se spreminjajo (previjalna podloga, pisalna miza)....

Več
16.
Oct
2009

Ikea Villesse - Otvoritev 21.10.2009

V sredo 21 oktobra se odpre v Villessah nova trgovina IKEA. Primorski najbljižja poslovalnica do sedaj.

Več


3D Vizualizacija restavracije arhitektura prostora kuhinje
 
Copyright © 2008-2024 ProAmbient Interier Design, vse pravice pridržane!           Notranja ureditev hiše. Nova gorica, Primorska.