Pisarniško pohištvo - Pisarne v modernem stiluIzbrani materiali, barve in oblika pohištva so elementi, ki bistveno oblikujejo podobo nekega prostora, v našem primeru pisarne. Moderen stil bi lahko opredelila kot enostaven, čistih linij, lahko je barvit ali brezbarven.

moderno pisarniško pohištvo 02

moderno pisarniško pohištvo 02 moderno pisarniško pohištvo 02

 

moderno pisarniško pohištvo 01

moderno pisarniško pohištvo 01 moderno pisarniško pohištvo 01

 

 

  Organizacija samega delovnega procesa je lahko pri takšnem stilu postavljena pod vprašaj, kar pomeni, da z vnašanjem sicer >nepohištvenih< elementov, kot sta lahko dva lesena zaboja za sadje, pobarvana v snežno belo barvo, ki služita kot podstavek za polico, na kateri so fascikli ali strokovna literatura, bistveno oblikujeta neklasičen, torej moderen izgled pisarne. Italijansko pisarnisko-pohistvoNi pa nujno, da je temu tako. Proizvajalci pisarniškega pohištva so v zadnjih letih naredili ogromno na področju oblikovanja in če želite ergonomije delovnega procesa. Fleksibilnost in drugačnost sta ključni besedi pri oblikovanju modernega in lepega pisarniškega pohištva.

Tlaki v moderni pisarni so lahko leseni (laminat), lahko so kamniti (keramične ploščice), lahko so pa tudi iz umetnih mas. V zadnjem času postajajo izredno popularni poliuretanski tlaki. Proizvajalci takšnih tlakov omogočajo nešteto barvnih kombinacij ter intarzij različnih materialov in oblik, kot so školjke, kamenčki..., po drugi strani pa tudi oblikovanje že pravih mojstrovin v obliki slik. Na takšen način postanejo tlaki izrazit dekorativen element v pisarni in če želite - ena mala galerija, ki vas spremlja, medtem ko hodite po njej. Istočasno pa pričarajo v prostor tudi drugačen pogled.
Predstavljajte si moderno pisarno s poliuretanskimi tlaki, kjer le-ti na sredini prostora prikazujejo kakšno Mirojevo mojstrovino. pisarnisko-pohistvo-italiaStene v takšnem primeru kar izgubijo vlogo dekorativnega elementa, saj so tla dovolj močnega >značaja<, ki oblikuje podobo pisarne. Mogoče bi na sicer belo steno obesili še kakšno Mirojevo sliko, vendar ne gre za pretiravat. V kolikor je pisarna večje, si to lahko privoščite, če pa gre za manjše pisarne, kabinete, potem so dekorativni tlaki več kot dovolj.

V pisarnah je veliko poudarek tudi na razsvetljavi. Delovna razsvetljava z visoko svetlobno močjo je nujen element vsakega delovnega prostora. Zagotovo obstajajo razlike, kjer določeni poklicni profili potrebujejo drugačno delovno svetlobo, kot nekateri drugi. Vsekakor je potrebno pisarno opremiti s stropnimi in namizni svetili.

Pohištvo pa je lahko iz različnih materialov in barv. Po mojem mnenju je pri izbiri modernega pohištva pomembna predvsem oblika. Čeprav so "na pohodu" ponovno okrogline, je pisarniško pohištvo še vedno pretežno pravokotnih oblik.

 

Maja Blažič, interior designer

 
Ostale vsebine v kategoriji


Pisarniško pohištvo - Pisarne v modernem stilu

Izbrani materiali, barve in oblika pohištva so elementi, ki bistveno oblikujejo podobo nekega prostora, v našem primeru pisarne. Moderen stil bi lahko opredelila kot enostaven, čistih linij, lahko je ...

Več

Pisarniško pohištvo - pisarne v klasičnem stilu

Načeloma se o klasičnem stilu govori takrat, ko imamo v mislih pisarniško pohištvo iz 19. stoletja. Po samem izgledu je to pisarniško pohištvo masivno, v temnejih tipih lesa - orehovem, češnjevem, itd...

Več

Višina pisalne mize

Pri izbiri pisarniškega pohištva je poleg ostalih dejavnikov zelo pomembna višina pisalne mize.

Več
arhitektura prostora kuhinje notranja arhitektura osrednji prostor
 
Copyright © 2008-2024 ProAmbient Interier Design, vse pravice pridržane!           Notranja ureditev hiše. Nova gorica, Primorska.