Kuhinja, jedilnica in dnevna soba : praktičnost ali design?18.
Apr
2009
Pravgotovo sodijo med najpomembnejše bivalne prostore, če ne drugega z vidika časa in pozornosti, ki ju namenimo pri opremljanju in iskanju idej.

kuhinja z otočkom

kuhinja z otočkom kuhinja z otočkom

 

Kuhinja z otočkom in barskimi stoli

Kuhinja z otočkom in barskimi stoli Kuhinja z otočkom in barskimi stoli

 

kuhinja otok pogled

kuhinja otok pogled kuhinja otok pogled

 

dnevna soba, jedilnica, kuhinja v enem prostoru

dnevna soba, jedilnica, kuhinja v enem prostoru dnevna soba, jedilnica, kuhinja v enem prostoru

 

kuhinja z otockom

kuhinja z otockom kuhinja z otockom

 

kuhinja z jedilnico

kuhinja z jedilnico kuhinja z jedilnico

 

kuhinja otok stoli

kuhinja otok stoli kuhinja otok stoli

 

kuhinje pogled jedilnica

kuhinje pogled jedilnica kuhinje pogled jedilnica

 

 
Glede na izkušnje iz zadnjih let so to prostori, ki so največkrat združeni v en prostor in ločeni na takoimenovane funkcionalne enote. In prav zaradi tega je težnja po lepo stilno, barvno in materijalno usklajenem prostoru še toliko večja .

Različni so razlogi, ki posameznika oz. posamezne družine ženejo pri iskanju opreme navedenega prostora. Zelo malo je takšnih posameznikov, ki bi bili pripravljeni odšteti dobršno vsoto denarja za kakšen originalen kos pohištva, ki se je zapisal v zgodovino oblikovanja, zagotovo pa je ena izrazita skupna točka, ki veže večino posameznikov pri opremljanju tega prostora in to je  praktičnost.

Premišljeno postavljeno pohištvo, ki po svoji obliki in materijalu omogoča karseda funkcionalno doživljanje kuhinje, jedilnice in dnevne sobe je daleč na prvem mestu.
Vendar kljub pomembni vlogi praktičnosti, ki jo mora imeti pohištvo pa je pomembna tudi oblika - design. Tu pa se mnenja krešejo in prav tu se vidi raznolikost, ki posameznika postavlja v vlogo individuma, ki skozi svoj osebni spekter dojemanja izraža svoj odnos do lepote in če želite do designa.

Ne glede na to, kaj je nekomu pomembnejše, nekateri proizvajalci poudarjajo tako funkcionalnost, kot estetiko. Dobro razmerje med enim in drugim pa vodi do končnega proizvoda, ki po svoji obliki in visoki tehnologiji, ki se odraža na praktičnosti, sodi v sam vrh svetovnega oblikovanja.
19.
Apr
2008

Sejem pohištva v Milanu 2008 (Salone Internazionale del Mobile)

Na 220.000 kvadratnih metrih razstavlja skoraj 2000 podjetij združenih pod različnimi imeni in sicer: Salone Internazionale del Mobile, nov Salone Ufficio/Biennale Internazionale dell'Ambiente del Lav...

Več
12.
Jan
2009

KUHINJA, JEDILNICA in DNEVNA SOBA v enem PROSTORU

Nekoč sta bila prostora kuhinje in jedilnice strogo ločena. Kuhinja je bila predvsem prostor, kjer se je kuhalo, jedilnica pa prostor, kjer se je družilo.

Več
15.
Apr
2009

Pohištveni sejem v Milanu 2009

Žal se na letošnjem Milanskem sejmu ni dogajalo nič preseneljivo novega. Če smo bili v lanskem letu priča črno belemu sijaju, letos ni nič drugače.

Več
18.
Apr
2009

Kuhinja, jedilnica in dnevna soba : praktičnost ali design?

Pravgotovo sodijo med najpomembnejše bivalne prostore, če ne drugega z vidika časa in pozornosti, ki ju namenimo pri opremljanju in iskanju idej.

Več
26.
Apr
2009

Otroške sobe

Otroška soba se glede na starost in potrebe otroka skozi leta spreminja. Določeni kosi pohištva ostajajo enaki (garderobna omara), nekateri drugi pa se spreminjajo (previjalna podloga, pisalna miza)....

Več
16.
Oct
2009

Ikea Villesse - Otvoritev 21.10.2009

V sredo 21 oktobra se odpre v Villessah nova trgovina IKEA. Primorski najbljižja poslovalnica do sedaj.

Več


notranja arhitektura kuhinja jedilnica arhitektura prostora kuhinje
 
Copyright © 2008-2024 ProAmbient Interier Design, vse pravice pridržane!           Notranja ureditev hiše. Nova gorica, Primorska.