KUHINJA, JEDILNICA in DNEVNA SOBA v enem PROSTORU12.
Jan
2009
Nekoč sta bila prostora kuhinje in jedilnice strogo ločena. Kuhinja je bila predvsem prostor, kjer se je kuhalo, jedilnica pa prostor, kjer se je družilo.

kuhinja z otočkom

kuhinja z otočkom kuhinja z otočkom

 

Kuhinja z otočkom in barskimi stoli

Kuhinja z otočkom in barskimi stoli Kuhinja z otočkom in barskimi stoli

 

kuhinja otok pogled

kuhinja otok pogled kuhinja otok pogled

 

dnevna soba, jedilnica, kuhinja v enem prostoru

dnevna soba, jedilnica, kuhinja v enem prostoru dnevna soba, jedilnica, kuhinja v enem prostoru

 

kuhinja z otockom

kuhinja z otockom kuhinja z otockom

 

kuhinja z jedilnico

kuhinja z jedilnico kuhinja z jedilnico

 

kuhinja otok stoli

kuhinja otok stoli kuhinja otok stoli

 

kuhinje pogled jedilnica

kuhinje pogled jedilnica kuhinje pogled jedilnica

 

 

To seveda že dolgo ne velja več, je pa res, da smo prav v zadnjih letih priča novodobnim kuhinjam, ki poleg že omenjene družabne funkcije vključujejo tudi sofisticirane materijale, visoko oblikovane kuhinjske elemente in dodatke, kot so luči in audio sistemi.


Jedilna miza, ki se nahaja v neposredni bližini kuhinjskih elementov (včasih je lahko kar podaljšek kuhinjskega otočka oziroma zaključek kuhinjskega pulta), pa podaja zaključeno podobo celotnega prostora.

Na takšen način je dobila kuhinja funkcionalno podobo, kjer je vse na dosegu rok, pravtako pa tudi družabno vlogo, kjer gostitelj med pripravo jedi s svojimi gosti nemoteno komunicira.


Nenazadnje pa je tu tudi estetska funkcija kuhinje, katero je vredno in pomembno pokazat.

V zadnjem času pa se proizvajalci odločajo že kar za nekakšne podaljške v dnevno sobo, kjer se dnevni regali seveda vizualno popolnoma skladajo z kuhinjskimi elementi in jedilnico.

Kuhinja je z novim pristopom opremljanja vzpostavila sproščeno druženje gostov in gostiteljev, zagotovila funkcionalnost ter vse skupaj združila v paket vrhunskega design-a.
19.
Apr
2008

Sejem pohištva v Milanu 2008 (Salone Internazionale del Mobile)

Na 220.000 kvadratnih metrih razstavlja skoraj 2000 podjetij združenih pod različnimi imeni in sicer: Salone Internazionale del Mobile, nov Salone Ufficio/Biennale Internazionale dell'Ambiente del Lav...

Več
12.
Jan
2009

KUHINJA, JEDILNICA in DNEVNA SOBA v enem PROSTORU

Nekoč sta bila prostora kuhinje in jedilnice strogo ločena. Kuhinja je bila predvsem prostor, kjer se je kuhalo, jedilnica pa prostor, kjer se je družilo.

Več
15.
Apr
2009

Pohištveni sejem v Milanu 2009

Žal se na letošnjem Milanskem sejmu ni dogajalo nič preseneljivo novega. Če smo bili v lanskem letu priča črno belemu sijaju, letos ni nič drugače.

Več
18.
Apr
2009

Kuhinja, jedilnica in dnevna soba : praktičnost ali design?

Pravgotovo sodijo med najpomembnejše bivalne prostore, če ne drugega z vidika časa in pozornosti, ki ju namenimo pri opremljanju in iskanju idej.

Več
26.
Apr
2009

Otroške sobe

Otroška soba se glede na starost in potrebe otroka skozi leta spreminja. Določeni kosi pohištva ostajajo enaki (garderobna omara), nekateri drugi pa se spreminjajo (previjalna podloga, pisalna miza)....

Več
16.
Oct
2009

Ikea Villesse - Otvoritev 21.10.2009

V sredo 21 oktobra se odpre v Villessah nova trgovina IKEA. Primorski najbljižja poslovalnica do sedaj.

Več


notranja arhitektura osrednji prostor kuhinja jedilnica notranja arhitektura
 
Copyright © 2008-2023 ProAmbient Interier Design, vse pravice pridržane!           Notranja ureditev hiše. Nova gorica, Primorska.