notranja-oprema-crta-zid

notranja opremaProjektiranje notranje opreme

notranja-oprema-crta-zid

Pisarniško pohištvo - Pisarne v modernem stilu

Izbrani materiali, barve in oblika pohištva so elementi, ki bistveno oblikujejo podobo nekega prostora, v našem primeru pisarne. Moderen stil bi lahko opredelila kot enostaven, čistih linij, lahko je barvit ali brezbarven. pisarnisko-pohistvo-corazin-italia Organizacija samega delovnega procesa je lahko pri taknem stilu postavljena pod vprašaj, kar pomeni, da z vnašanjem sicer >nepohištvenih< elementov, kot sta lahko dva lesena zaboja za sadje, pobarvana v snežno belo barvo, ki služita kot podstavek za polico, na kateri so fascikli ali strokovna literatura, bistveno oblikujeta neklasičen, torej moderen izgled pisarne. Ni pa nujno, da je temu tako. Proizvajalci pisarniškega pohištva so v zadnjih letih naredili ogromno na podroju oblikovanja in če želite ergonomije delovnega procesa. Fleksibilnost in druganost sta ključni besedi pri oblikovanju modernega in lepega pisarniškega pohištva.

Tlaki v moderni pisarni so lahko leseni (laminat), lahko so kamniti (keramične ploščice), lahko so pa tudi iz umetnih mas. V zadnjem času postajajo izredno popularni poliuretanski tlaki. Proizvajalci takšnih tlakov omogočajo nešteto barvnih kombinacij ter intarzij različnih materialov in oblik, kot so školjke, kamenčki..., po drugi strani pa tudi oblikovanje e pravih mojstrovin v obliki slik. Na takšen način postanejo tlaki izrazit dekorativen element v pisarni in če želite - ena mala galerija, ki vas spremlja, medtem ko hodite po njej. Istoasno pa pričarajo v prostor tudi drugačen pogled.
Predstavljajte si moderno pisarno s poliuretanskimi tlaki, kjer le-ti na sredini prostora prikazujejo kakno Mirojevo mojstrovino. pisarnisko-pohistvo-corazin-italiaStene v taknem primeru kar izgubijo vlogo dekorativnega elementa, saj so tla dovolj močnega >značaja<, ki oblikuje podobo pisarne. Mogoče bi na sicer belo steno obesili še kakšno Mirojevo sliko, vendar ne gre za pretiravat. V kolikor je pisarna večje, si to lahko privoščite, če pa gre za manjše pisarne, kabinete, potem so dekorativni tlaki več kot dovolj.

V pisarnah je veliko poudarek tudi na razsvetljavi. Delovna razsvetljava z visoko svetlobno mojo je nujen element vsakegadelovnega prostora. Zagotovo obstajajo razlike, kjer določeni poklicni profili potrebujejo drugačno delovno svetlobo, kot nekateri drugi. Vsekakor je potrebno pisarno opremiti z stropnimi in namizni svetili.

Pohištvo pa je lahko iz razliščnih materialov in barv. Po mojem mnenju je pri izbiri modernega pohištvapomembna predvsem oblika. Čeprav so >na pohodu< ponovno okrogline, je pisarniško pohištvo e vedno preteno pravokotnih oblik.

 

Maja Blažič, interior designer

 

 

Pisarniško pohištvo

 

Pisarniško pohištvo - Pisarne v klasičnem stilu

 

notranja-oprema-crta-zid notranja-oprema-crta-zid

projektiranje-interier-notranja-oprema-arhitekturaprojektiranje-interier-notranja-oprema-arhitektura

notranja-oprema-crta-zid notranja-oprema-crta-zid

| slo | ita | eng |  rss