notranja-oprema-crta-zid

notranja opremaProjektiranje notranje opreme

notranja-oprema-crta-zid

Projektiranje notranje opreme Hotelov

 

Podeželjski manjši hoteli in Bed and Breakfast

 

Nekje na sredini brezmejnih vinogradov se nahaja ljubek a udoben hotelček. Natanko štiri dvoposteljne sobe, zajtrkovalnica s kvadratnimi mizicami in manjši bazen. In vse naokrog vinogradi, tu pa tam kakšna oljka in seveda češnje.

Lonene posode Cantori, Italija

Lončene posode Cantori, Italija

 

Sobe hotela se nahajajo v nadstropju, do koder se povzpneš po zunanjem stopnišču. Vsaka soba ima svojo teraso in prav skoznjo prideš v sobo. Sobe so enostavno, a zelo okusno opremljene, s poudarkom na detajlih. Pohištvo je iz češnjevega lesa ali luženega lesa v smetanovi barvipostelja, omara in nočni omarici.

Minacciolo, Italija

Minacciolo, Italija

 

Tla so iz keramičnih ploščic, v imitaciji lokalnega peščenjaka. Tkanine – posteljnina in zavese, se prepletajo v kombinaciji cvetličnih in karo vzorcev – vsaka soba v svoji barvi: nežno roza, zelena, rumena in modra. Na stenah se na višini enega metra in pol nahaja pas širine 20 cm, pobarvan z drobnimi cvetličnimi motivi, pa tudi motivi olje in vinske trte. In prav ta dekorativni pas razmejuje spodnji del stene, ki je pobarvan v svetlo rjavo barvo od zgornjega dela, ki je krem barve. Na nočnih omaricah pa svetilki iz kovanega železa ter pod stropom manjši lestenec, pravtako iz kovanega železa.

Cantori, Lucia, Italija

 Cantori, Lucia, Italija

 

V kopalnicah hotela pa vse svetlo – snežno in umazano belo, z močnim poudarkom na detajlih – lesene posodice za milo in posušene dišavnice, ljubko kvadratno ogledalo z bogatim okvirjem in brisače z cvetličnimi vzorci.

Cantori, Italija 

Cantori, Italija

cantori 

Cantori, Italija

 

A preden se povzpnete do hotelskih sob, morate mimo zajtrkovalnice. Štiri ljubke kvadratne mize, vsaka z dvemi stoli, na njih pa nizke lončene vaze s sveče nabranim poljskim cvetjem. Od tu pa vam pogled pristane na modri gladini malega, kamnitega bazena, od tu naprej pa na nasadu češenj ter na pobočju in dolini polni skrbno obdelanih vinogradov.

cantori

Cantori, Italija

 

Tišina, udobje in razvajanje ter nenazadnje prijazni in gostoljubni ljudje.

 

Avtor: Maja Blažič, interier designer

 

 

 

Strokovni članki: Projektiranje hotelov

notranja-oprema-crta-zid notranja-oprema-crta-zid

projektiranje-interier-notranja-oprema-arhitekturaprojektiranje-interier-notranja-oprema-arhitektura

notranja-oprema-crta-zid notranja-oprema-crta-zid

| slo | ita | eng |  rss