notranja-oprema-crta-zid

notranja opremaProjektiranje notranje opreme

notranja-oprema-crta-zid

KUHINJA, JEDILNICA in DNEVNA SOBA v enem PROSTORU

Nekoč sta bila prostora kuhinje in jedilnice strogo ločena. Kuhinja je bila predvsem prostor, kjer se je kuhalo, jedilnica pa prostor, kjer se je družilo.

To seveda že dolgo ne velja več, je pa res, da smo prav v zadnjih letih priča novodobnim kuhinjam, ki poleg že omenjene družabne funkcije vključujejo tudi sofisticirane materijale, visoko oblikovane kuhinjske elemente in dodatke, kot so luči in audio sistemi.

 

Jedilna miza, ki se nahaja v neposredni bližini kuhinjskih elementov (včasih je lahko kar podaljšek kuhinjskega otočka oziroma zaključek kuhinjskega pulta), pa podaja zaključeno podobo celotnega prostora.

Na takšen način je dobila kuhinja funkcionalno podobo, kjer je vse na dosegu rok, pravtako pa tudi družabno vlogo, kjer gostitelj med pripravo jedi s svojimi gosti nemoteno komunicira.

 

Nenazadnje pa je tu tudi estetska funkcija kuhinje, katero je vredno in pomembno pokazat.

V zadnjem času pa se proizvajalci odločajo že kar za nekakšne podaljške v dnevno sobo, kjer se dnevni regali seveda vizualno popolnoma skladajo z kuhinjskimi elementi in jedilnico.

Kuhinja je z novim pristopom opremljanja vzpostavila sproščeno druženje gostov in gostiteljev, zagotovila funkcionalnost ter vse skupaj združila v paket vrhunskega design-a.

 

 

 

Maja Blažič, interier designer

 

 

Kuhinje - ideje

notranja-oprema-crta-zid notranja-oprema-crta-zid

projektiranje-interier-notranja-oprema-arhitekturaprojektiranje-interier-notranja-oprema-arhitektura

notranja-oprema-crta-zid notranja-oprema-crta-zid

| slo | ita | eng |  rss