Projektiranje notranje opreme Hotelov - Obmorski hotel»MAJHEN OBMORSKI HOTEL, UDOBJE in PRESTIŽ«

Pelješac Orebič

Pelješac Orebič Pelješac Orebič

Pogled na pelješki zaliv 

Orebič pelješac

Orebič pelješac Orebič pelješac

Pogled na prostran pelješki zaliv 

Villeroy Boch New wave ocean

Villeroy Boch New wave ocean Villeroy Boch New wave ocean

 

Miza Romeo , stola Scilla Cantori Italija

Miza Romeo , stola Scilla Cantori Italija Miza Romeo , stola Scilla Cantori Italija

 

Postelja v hotelu - Minacciolo Italija

Postelja v hotelu - Minacciolo Italija Postelja v hotelu - Minacciolo Italija

 

Oprema hotela - Minacciolo Italija

Oprema hotela - Minacciolo Italija Oprema hotela - Minacciolo Italija

 

Minacciolo Italija kredenca hotela

Minacciolo Italija kredenca hotela Minacciolo Italija kredenca hotela

 

Kovana postelja - Cantori Italija

Kovana postelja - Cantori Italija Kovana postelja - Cantori Italija

 

Lučka Lia - Cantori Italija

Lučka Lia - Cantori Italija Lučka Lia - Cantori Italija

 

Mizica Giotto - Cantori Italija

Mizica Giotto - Cantori Italija Mizica Giotto - Cantori Italija

 

Primer bazena

Primer bazena Primer bazena

 

 
Razgled, ob katerem ti zastane dih; kontrast, ki te pomirja in hkrati polni duha. Morje, sonce, oljke, sivka in vinska trta –a na vse to nas večina čaka celo leto  in ko končno pride poletje se polni pričakovanj in ob misli na razvajanje odpravimo na morje.
Obmorski kompleksi in manjši hoteli, grajeni v tipičnem ali modernem slogu, udobne sobe in restavracije, ki ponujajo raznovrstno  kulinariko – vse to in še več. Mediteranski otoki, pa tudi obala skušajo zadovoljiti še tako zahtevnega gosta. Kot sem že nekoč zapisala – v zadnjem času je zahteven gost tisti, ki išče tradicijo, avtohtonost, udobje in gostoljubje. Kako vse to zagotoviti?

Predstavljajte si manjši obmorski hotelček, nekje na pečini, od koder se ponuja osupljiv pogled na modro in prostrano morje. S pečine vodijo kamnite stopnice do peščene plaže. Predstavljajte si nasad oljk in borov in bazen, ob katerem se bohoti udobje belih ležalnikov in senčnikov, na mizicah pa hladne pijače.

Hotel
je kamnit z modrimi okni in balkončki ter pisanimi posodami, v katerih rase bazilika, majaron in rožmarin. Deset dvoposteljnih sob in pet luksuznih apartmajev, restavracija, ki ponuja izključno tradicionalno prehrano, recepcija, v kateri najdete vse potrebne informacije in morebitno pomoč, masažni center z osupljivim razgledom in ob bazenu bar z hladnimi pijačami in prigrizki. Pa naj bo tu še knjižnica, polna raznovrstne literature, ki na takšen ali drugačen način opisuje okolico in njeno zgodovino.

Sobe
in apartmaji so umazano beli (krem) – stene, posteljnina, zavese, pohištvo. Kot kontrast temu se na nočnih omaricah nahajajo velike lončene vaze polne pravkar nabrane sivke, po kateri diši vsepovsod.
Kopalnice
naj bodo bele – tuš kabina, masažna kad, umivalnik. Le brisače naj bodo modre in seveda so tu zopet vaze, polne sivke, ki vnaša v notranjost delček zelenja, tako značilnega za Mediteran. Seveda so tu še slike – majhne, velike, kvadratne, pravokotne – a vse s podobnim motivom, ki razkriva in vnaša lepoto okoliških krajev in detajle tudi v notranjost hotela.
Po hodnikih pa kamnite stene in priročne kredence, v katerih se hrani sveža posteljnina in brisače z logotipom hotela.

Restavracija hotela
je svetla in zračna, z velikimi panoramskimi okni. Mize so okrogle, pokrite z belim prtom, ki sega do tal. Postavljene so ob oknih, na sredini restavracije pa se nahaja samopostrežen bar s prehrano – predjedi, glavne jedi ter solate in sadje.Vsa okna v hotelu so odbojna, kar pomeni, da z zunanje strani se skoznje ne vidi. Pri takšnih panoramskih oknih bo učinek fenomenalen, saj se bo v njih odsevala okolica in tako spajala in brisala meje med naravo in zgradbo.

Mizice
v baru hotela ob bazenu so iz kovanega železa, pravtako tudi stoli. Senčniki nad njimi pa naj bodo veliki, platneni in beli. Ustvarjanje kontrasta med modrino neba in vode ter belino pregretih kamnitih sten in senčnikov bo dalo občutek neizmernega udobja in prestiža.Masažni center pravtako zbuja udobje in prestiž. Les in kamen sta osnovna materiala, na katerih je zgrajena podoba teh prostorov.

Refleksoterapija, shiatsu, aromaterapija, ajurvedska in tajska masaža ter lepotni center – vse to odeto v vonjave sivke, rožmarina in eteričnih olj. Prostori so beli, z velikimi panoramskimi okni. In zoper priročne, stare kredence, ki hranijo dragocene in zdravilne preparate.

Pogled na turkizno modro vodo v bazenu kar vabi na osvežitev. Kot kontrast temu so stene bazena, ki gledajo iz vode,  kamnite.Pravtako so tudi tla, ki se nahajajo okrog bazena kamnita. Od tu pa vodijo kamnite stopnice prav do peščene plaže, z ljubkim pomolom za privez. In zoper nekaj udobnih ležalnikov in senčnikov.

Nenazadnje je tu še vhodna veža z recepcijo. Tla so kamnita, čeznje pa je razgrnjena preproga. Udobni naslanjači in priročni okrogli mizici so umazano bele barve. Na vsaki pa šopek poljskega cvetja. Tudi ta prostor bo deloval sveže in svetlo. Barvna skala v hotelu je omejena na svetle barve. Umazano bele barve je pohištvo, stene in stropovi, pa tudi tlaki, ki so ponekod kamniti. 
Barvni kontrast se v prostore vnaša z detajli – modre brisače, lončene vaze z svetlo vijolično sivko, preproge, slike. Pa tudi skozi materijale – kamnite stene. Svetila so iz kovanega železa in pravtako tudi ograja v stopniščih.

Na podlagi vsega navedenega bo hotel deloval svetlo in zračno, pa tudi prefinjeno in udobno.

Avtor: Maja Blažič, interier designer


 
Ostale vsebine v kategoriji

Podeželjski manjši hoteli in Bed and Breakfast

Nekje na sredini brezmejnih vinogradov se nahaja ljubek a udoben hotelček. Natanko štiri dvoposteljne sobe, zajtrkovalnica s kvadratnimi mizicami in manjši bazen. In vse naokrog vinogradi, tu pa tam k...

Več

Projektiranje notranje opreme Hotelov - Obmorski hotel

»MAJHEN OBMORSKI HOTEL, UDOBJE in PRESTIŽ«

Več
notranja arhitektura osrednji prostor arhitektura prostora kuhinje
 
Copyright © 2008-2024 ProAmbient Interier Design, vse pravice pridržane!           Notranja ureditev hiše. Nova gorica, Primorska.