Talne obloge v prostorih28.
Oct
2010
Pri izbiri talnih oblog je pogosto pomembna namembnost prostora.


Tako se običajno v dnevnih prostorih, kot so kuhinja, jedilnica, dnevna, kopalnice in vhodne veže, uporabljajo ploščice, medtem ko v spalnem delu (spalnice, otroške sobe, mogoče tudi kabineti, nočni hodniki) pa parket, pravi Blažičeva.

Obstajajo še druge talne obloge, kot so poliuretanski tlaki, tlaki iz epoksialnih smol in podobno, ki se običajno bolj uporabljajo v poslovnih prostorih, pristavlja Blažičeva. Zadnje smernice na področju ploščic so sicer po njenih besedah asimetrije, kar pomeni, da ima vsaka ploščica svojo obliko in dimenzijo. Še vedno so, tako pri ploščicah kot parketih, trendovski tudi veliki formati.


vir: strokovni članek v časopisu Poslovni dnevnik Finance, september 2010
19.
Apr
2008

Sejem pohištva v Milanu 2008 (Salone Internazionale del Mobile)

Na 220.000 kvadratnih metrih razstavlja skoraj 2000 podjetij združenih pod različnimi imeni in sicer: Salone Internazionale del Mobile, nov Salone Ufficio/Biennale Internazionale dell'Ambiente del Lav...

Več
12.
Jan
2009

KUHINJA, JEDILNICA in DNEVNA SOBA v enem PROSTORU

Nekoč sta bila prostora kuhinje in jedilnice strogo ločena. Kuhinja je bila predvsem prostor, kjer se je kuhalo, jedilnica pa prostor, kjer se je družilo.

Več
15.
Apr
2009

Pohištveni sejem v Milanu 2009

Žal se na letošnjem Milanskem sejmu ni dogajalo nič preseneljivo novega. Če smo bili v lanskem letu priča črno belemu sijaju, letos ni nič drugače.

Več
18.
Apr
2009

Kuhinja, jedilnica in dnevna soba : praktičnost ali design?

Pravgotovo sodijo med najpomembnejše bivalne prostore, če ne drugega z vidika časa in pozornosti, ki ju namenimo pri opremljanju in iskanju idej.

Več
26.
Apr
2009

Otroške sobe

Otroška soba se glede na starost in potrebe otroka skozi leta spreminja. Določeni kosi pohištva ostajajo enaki (garderobna omara), nekateri drugi pa se spreminjajo (previjalna podloga, pisalna miza)....

Več
16.
Oct
2009

Ikea Villesse - Otvoritev 21.10.2009

V sredo 21 oktobra se odpre v Villessah nova trgovina IKEA. Primorski najbljižja poslovalnica do sedaj.

Več


arhitektura prostora notranja oprema kuhinja jedilnica notranja arhitektura
 
Copyright © 2008-2022 ProAmbient Interier Design, vse pravice pridržane!           Notranja ureditev hiše. Nova gorica, Primorska.