Pohištveni sejem v Milanu 2010 (Salone Internazionale del Mobile)22.
Apr
2010
V Milanu se je tudi letos odvil tradicionalni že 49 sejem pohištva. Potekal je od 14-19.4.2010. Na 210.000m2 se je predstavilo 2.300 razstavljavcev v kompletni zasedbi pohištvenega sektorja, saj so bile letos razstavljene tudi kuhinje - Eurocucina, ki se odvija vsako drugo leto.


Na Eurocucini je razstavljalo 140 razstavljavcev od top italijanskih družb pa tudi do udeležbe drugih držav kot so: Nemčija, Republika San Marino, Španija, Švedska, Ukrajina in Združene države Amerike.

Letos so me nekateri razstavljalci kuhinj prijetno presenetili.
Vsekakor ne morem pisati o drugačnih in inovativnih oblikah kuhinj,  lahko pa pišem o zanimivih materialih in vzorcih. Verjetno je bil največji hit letošnjega Milanskega sejma ličnica v grobem, površinsko neobdelanem, masivnem lesu. Na dotik torej izredno groba površina. Zelo domiselno so jo skombinirali z visoko tehnološkimi pulti, v inox materialu. Efekt je bil zelo dober. Kot druga nevsakdanjost pa so bile ličnice, ki jih je slikar uporabil, kot slikarsko platno. Nekako tako, kot da bi na vratca omaric s barvami narisali sliko. Le-ta ni bila površinsko popolnoma nič zaščitena, torej zopet izredno groba površinska tekstura.
V obeh primerih ne moremo govoriti o neki praktičnosti čiščenja, uporabnosti, ... , vsekakor pa si proizvajalci zaslužijo pohvalo, ko po nekaj letih črno-belih lakiranih površin in retro vzorcev  se zopet pojavlja nekaj drugačnega.
Vredno je omeniti tudi relativno veliko površino, ki so jo na letošnjem sejmu namenili razstavljalcem gospodinjskih aparatov. Tu izstopajo razstavljalci kuhinjskih nap. Le-te po svoji obliki presegajo meje domišljije. Problem se je pojavil, ko sem jih skušala poiskati v katalogih, ki so jih delili, vendar tistih najbolj inovativnih in domiselnih žal nisem našla. Je že tako, da je sejem za razstavljalce nekega inovativnega artikla priložnost, da vidijo in začutijo odziv obiskovalcev in se mogoče na podlagi tega odločijo ali bodo artikel uvrstili v serijo ali ne.
Vsekakor sem se iz Milanskega sejma vrnila s pozitivnimi občutki. 

 
28.
Nov
2010

Kamini

Pri sami izbiri kamina je sicer pomembno določiti velikost kurišča ter obliko, ki se mora konceptualno nanašati na preostalo pohištvo oziroma stil opreme v prostoru.

Več
28.
Oct
2010

Talne obloge v prostorih

Pri izbiri talnih oblog je pogosto pomembna namembnost prostora.

Več
28.
Sep
2010

Razsvetljava v prostoru

Pred izbiro svetil je pomembno, da vemo, čemu bo nek prostor namenjen.

Več
17.
Aug
2010

Sejem keramike - CERSAIE BOLOGNA 2010

Mednarodni sejem keramike in kopalniške opreme - od 28.09.do 02.10.2010

Več
22.
Apr
2010

Pohištveni sejem v Milanu 2010 (Salone Internazionale del Mobile)

V Milanu se je tudi letos odvil tradicionalni že 49 sejem pohištva. Potekal je od 14-19.4.2010. Na 210.000m2 se je predstavilo 2.300 razstavljavcev v kompletni zasedbi pohištvenega sektorja, saj so bi...

Več
14.
Mar
2010

KUHINJA, JEDILNICA in DNEVNA SOBA v enem PROSTORU

Nekoč sta bila prostora kuhinje in jedilnice strogo ločena. Kuhinja je bila predvsem prostor, kjer se je kuhalo, jedilnica pa prostor, kjer se je družilo.

Več


Vizualizacija zunanje ureditve stanovanjske hiše notranja arhitektura kuhinja jedilnica
 
Copyright © 2008-2020 ProAmbient Interier Design, vse pravice pridržane!           Notranja ureditev hiše. Nova gorica, Primorska.