Pohištveni sejem v Milanu 2010 (Salone Internazionale del Mobile)22.
Apr
2010
V Milanu se je tudi letos odvil tradicionalni že 49 sejem pohištva. Potekal je od 14-19.4.2010. Na 210.000m2 se je predstavilo 2.300 razstavljavcev v kompletni zasedbi pohištvenega sektorja, saj so bile letos razstavljene tudi kuhinje - Eurocucina, ki se odvija vsako drugo leto.


Na Eurocucini je razstavljalo 140 razstavljavcev od top italijanskih družb pa tudi do udeležbe drugih držav kot so: Nemčija, Republika San Marino, Španija, Švedska, Ukrajina in Združene države Amerike.

Letos so me nekateri razstavljalci kuhinj prijetno presenetili.
Vsekakor ne morem pisati o drugačnih in inovativnih oblikah kuhinj,  lahko pa pišem o zanimivih materialih in vzorcih. Verjetno je bil največji hit letošnjega Milanskega sejma ličnica v grobem, površinsko neobdelanem, masivnem lesu. Na dotik torej izredno groba površina. Zelo domiselno so jo skombinirali z visoko tehnološkimi pulti, v inox materialu. Efekt je bil zelo dober. Kot druga nevsakdanjost pa so bile ličnice, ki jih je slikar uporabil, kot slikarsko platno. Nekako tako, kot da bi na vratca omaric s barvami narisali sliko. Le-ta ni bila površinsko popolnoma nič zaščitena, torej zopet izredno groba površinska tekstura.
V obeh primerih ne moremo govoriti o neki praktičnosti čiščenja, uporabnosti, ... , vsekakor pa si proizvajalci zaslužijo pohvalo, ko po nekaj letih črno-belih lakiranih površin in retro vzorcev  se zopet pojavlja nekaj drugačnega.
Vredno je omeniti tudi relativno veliko površino, ki so jo na letošnjem sejmu namenili razstavljalcem gospodinjskih aparatov. Tu izstopajo razstavljalci kuhinjskih nap. Le-te po svoji obliki presegajo meje domišljije. Problem se je pojavil, ko sem jih skušala poiskati v katalogih, ki so jih delili, vendar tistih najbolj inovativnih in domiselnih žal nisem našla. Je že tako, da je sejem za razstavljalce nekega inovativnega artikla priložnost, da vidijo in začutijo odziv obiskovalcev in se mogoče na podlagi tega odločijo ali bodo artikel uvrstili v serijo ali ne.
Vsekakor sem se iz Milanskega sejma vrnila s pozitivnimi občutki. 

 
19.
Apr
2008

Sejem pohištva v Milanu 2008 (Salone Internazionale del Mobile)

Na 220.000 kvadratnih metrih razstavlja skoraj 2000 podjetij združenih pod različnimi imeni in sicer: Salone Internazionale del Mobile, nov Salone Ufficio/Biennale Internazionale dell'Ambiente del Lav...

Več
12.
Jan
2009

KUHINJA, JEDILNICA in DNEVNA SOBA v enem PROSTORU

Nekoč sta bila prostora kuhinje in jedilnice strogo ločena. Kuhinja je bila predvsem prostor, kjer se je kuhalo, jedilnica pa prostor, kjer se je družilo.

Več
15.
Apr
2009

Pohištveni sejem v Milanu 2009

Žal se na letošnjem Milanskem sejmu ni dogajalo nič preseneljivo novega. Če smo bili v lanskem letu priča črno belemu sijaju, letos ni nič drugače.

Več
18.
Apr
2009

Kuhinja, jedilnica in dnevna soba : praktičnost ali design?

Pravgotovo sodijo med najpomembnejše bivalne prostore, če ne drugega z vidika časa in pozornosti, ki ju namenimo pri opremljanju in iskanju idej.

Več
26.
Apr
2009

Otroške sobe

Otroška soba se glede na starost in potrebe otroka skozi leta spreminja. Določeni kosi pohištva ostajajo enaki (garderobna omara), nekateri drugi pa se spreminjajo (previjalna podloga, pisalna miza)....

Več
16.
Oct
2009

Ikea Villesse - Otvoritev 21.10.2009

V sredo 21 oktobra se odpre v Villessah nova trgovina IKEA. Primorski najbljižja poslovalnica do sedaj.

Več


notranja arhitektura osrednji prostor arhitektura prostora notranja oprema
 
Copyright © 2008-2023 ProAmbient Interier Design, vse pravice pridržane!           Notranja ureditev hiše. Nova gorica, Primorska.