Razsvetljava v prostoru28.
Sep
2010
Pred izbiro svetil je pomembno, da vemo, čemu bo nek prostor namenjen.


Ločimo namreč med splošno, delovno in ambientalno svetlobo. Delovna svetloba je primerna za nad kuhinjske pulte, pisalne mize, kopalnice, torej povsod tam, kjer potrebujemo dobro osvetlitev, medtem ko z ambientalno svetlobo poudarjamo likovna dela, površinsko različno obdelane stene, pojasnjuje Maja Blažič iz MA.K Interier Design. Pomembna je tudi postavitev svetila. Kot primer navaja kuhinjski pult, kjer je po njenih besedah najboljša postavitev vgradnega svetila v viseče kuhinjske omarice. „S takšno postavitvijo zagotovimo, da je delovna površina popolnoma osvetljena,“ pravi. V vsakem prostoru pa je pomembna tudi splošna razsvetljava, ki se običajno nahaja v obliki stropnega svetila.

Vir: članek objavljen v časopisu Poslovni dnevnik Finance, september 2010
19.
Apr
2008

Sejem pohištva v Milanu 2008 (Salone Internazionale del Mobile)

Na 220.000 kvadratnih metrih razstavlja skoraj 2000 podjetij združenih pod različnimi imeni in sicer: Salone Internazionale del Mobile, nov Salone Ufficio/Biennale Internazionale dell'Ambiente del Lav...

Več
12.
Jan
2009

KUHINJA, JEDILNICA in DNEVNA SOBA v enem PROSTORU

Nekoč sta bila prostora kuhinje in jedilnice strogo ločena. Kuhinja je bila predvsem prostor, kjer se je kuhalo, jedilnica pa prostor, kjer se je družilo.

Več
15.
Apr
2009

Pohištveni sejem v Milanu 2009

Žal se na letošnjem Milanskem sejmu ni dogajalo nič preseneljivo novega. Če smo bili v lanskem letu priča črno belemu sijaju, letos ni nič drugače.

Več
18.
Apr
2009

Kuhinja, jedilnica in dnevna soba : praktičnost ali design?

Pravgotovo sodijo med najpomembnejše bivalne prostore, če ne drugega z vidika časa in pozornosti, ki ju namenimo pri opremljanju in iskanju idej.

Več
26.
Apr
2009

Otroške sobe

Otroška soba se glede na starost in potrebe otroka skozi leta spreminja. Določeni kosi pohištva ostajajo enaki (garderobna omara), nekateri drugi pa se spreminjajo (previjalna podloga, pisalna miza)....

Več
16.
Oct
2009

Ikea Villesse - Otvoritev 21.10.2009

V sredo 21 oktobra se odpre v Villessah nova trgovina IKEA. Primorski najbljižja poslovalnica do sedaj.

Več


arhitektura prostora notranja oprema kuhinja jedilnica notranja arhitektura
 
Copyright © 2008-2022 ProAmbient Interier Design, vse pravice pridržane!           Notranja ureditev hiše. Nova gorica, Primorska.