KUHINJA, JEDILNICA in DNEVNA SOBA v enem PROSTORU14.
Mar
2010
Nekoč sta bila prostora kuhinje in jedilnice strogo ločena. Kuhinja je bila predvsem prostor, kjer se je kuhalo, jedilnica pa prostor, kjer se je družilo.

kuhinje, jedilnica, dnevna soba

kuhinje, jedilnica, dnevna soba kuhinje, jedilnica, dnevna soba

 

jedilnica, dnevna soba, kuhinja

jedilnica, dnevna soba, kuhinja jedilnica, dnevna soba, kuhinja

 

dnevna, jedilnica, kuhinja

dnevna, jedilnica, kuhinja dnevna, jedilnica, kuhinja

 

 
To seveda že dolgo ne velja več, je pa res, da smo prav v zadnjih letih priča novodobnim kuhinjam, ki poleg že omenjene družabne funkcije vključujejo tudi sofisticirane materijale, visoko oblikovane kuhinjske elemente in dodatke, kot so luči in audio sistemi.

Jedilna miza, ki se nahaja v neposredni bližini kuhinjskih elementov (včasih je lahko kar podaljšek kuhinjskega otočka oziroma zaključek kuhinjskega pulta), pa podaja zaključeno podobo celotnega prostora.

Na takšen način je dobila kuhinja funkcionalno podobo, kjer je vse na dosegu rok, pravtako pa tudi družabno vlogo, kjer gostitelj med pripravo jedi s svojimi gosti nemoteno komunicira.

Nenazadnje pa je tu tudi estetska funkcija kuhinje, katero je vredno in pomembno pokazat.

V zadnjem času pa se proizvajalci odločajo že kar za nekakšne podaljške v dnevno sobo, kjer se dnevni regali seveda vizualno popolnoma skladajo z kuhinjskimi elementi in jedilnico.

Kuhinja je z novim pristopom opremljanja vzpostavila sproščeno druženje gostov in gostiteljev, zagotovila funkcionalnost ter vse skupaj združila v paket vrhunskega design-a.Maja Blažič, interier designer

28.
Nov
2010

Kamini

Pri sami izbiri kamina je sicer pomembno določiti velikost kurišča ter obliko, ki se mora konceptualno nanašati na preostalo pohištvo oziroma stil opreme v prostoru.

Več
28.
Oct
2010

Talne obloge v prostorih

Pri izbiri talnih oblog je pogosto pomembna namembnost prostora.

Več
28.
Sep
2010

Razsvetljava v prostoru

Pred izbiro svetil je pomembno, da vemo, čemu bo nek prostor namenjen.

Več
17.
Aug
2010

Sejem keramike - CERSAIE BOLOGNA 2010

Mednarodni sejem keramike in kopalniške opreme - od 28.09.do 02.10.2010

Več
22.
Apr
2010

Pohištveni sejem v Milanu 2010 (Salone Internazionale del Mobile)

V Milanu se je tudi letos odvil tradicionalni že 49 sejem pohištva. Potekal je od 14-19.4.2010. Na 210.000m2 se je predstavilo 2.300 razstavljavcev v kompletni zasedbi pohištvenega sektorja, saj so bi...

Več
14.
Mar
2010

KUHINJA, JEDILNICA in DNEVNA SOBA v enem PROSTORU

Nekoč sta bila prostora kuhinje in jedilnice strogo ločena. Kuhinja je bila predvsem prostor, kjer se je kuhalo, jedilnica pa prostor, kjer se je družilo.

Več


kuhinja jedilnica notranja arhitektura notranja arhitektura kuhinja jedilnica
 
Copyright © 2008-2020 ProAmbient Interier Design, vse pravice pridržane!           Notranja ureditev hiše. Nova gorica, Primorska.