CERSAIE BOLOGNA 2009 – Mednarodni sejem keramike in kopalniške opreme - od 29.09.do 03.10.200918.
Oct
2009
Na letošnjem sejmu me je presenetilo kar nekaj novosti, od asimetrično rezanih ploščic do sanitarne keramike nenavadnih oblik.


Tako, kot v pohištvu je tudi pri kopalniški opremi in keramiki opaziti retro stil v kombinaciji z modernimi linijami.
Retro vzorci v velikih formatih, različnih barv, od zlate, srebrne do bronaste. Ogromno odboja in razkošja.
Po drugi strani pa enostavne in minimalistične linije, največkrat v odtenkih, od črne do svetlo sive ter od temno do svetlo rjave, z stiliziranimi in enostavnimi vzorci v velikih formatih ali pa že prava likovna dela.
Pri nekaterih proizvajalcih je bilo zaslediti tudi keramiko že z vgrajenimi led diodami ter zelo tanke ploščice, debeline od 3 do 4'8 mm.
Kot smo priča že nekaj let so bile na razstavišču prisotne različne imitacije lesa ter potiski fototapet, tako na ploščicah, kot na tuš kabinah.


Avtor: Maja Blažič, interier designer
19.
Apr
2008

Sejem pohištva v Milanu 2008 (Salone Internazionale del Mobile)

Na 220.000 kvadratnih metrih razstavlja skoraj 2000 podjetij združenih pod različnimi imeni in sicer: Salone Internazionale del Mobile, nov Salone Ufficio/Biennale Internazionale dell'Ambiente del Lav...

Več
12.
Jan
2009

KUHINJA, JEDILNICA in DNEVNA SOBA v enem PROSTORU

Nekoč sta bila prostora kuhinje in jedilnice strogo ločena. Kuhinja je bila predvsem prostor, kjer se je kuhalo, jedilnica pa prostor, kjer se je družilo.

Več
15.
Apr
2009

Pohištveni sejem v Milanu 2009

Žal se na letošnjem Milanskem sejmu ni dogajalo nič preseneljivo novega. Če smo bili v lanskem letu priča črno belemu sijaju, letos ni nič drugače.

Več
18.
Apr
2009

Kuhinja, jedilnica in dnevna soba : praktičnost ali design?

Pravgotovo sodijo med najpomembnejše bivalne prostore, če ne drugega z vidika časa in pozornosti, ki ju namenimo pri opremljanju in iskanju idej.

Več
26.
Apr
2009

Otroške sobe

Otroška soba se glede na starost in potrebe otroka skozi leta spreminja. Določeni kosi pohištva ostajajo enaki (garderobna omara), nekateri drugi pa se spreminjajo (previjalna podloga, pisalna miza)....

Več
16.
Oct
2009

Ikea Villesse - Otvoritev 21.10.2009

V sredo 21 oktobra se odpre v Villessah nova trgovina IKEA. Primorski najbljižja poslovalnica do sedaj.

Več


arhitektura prostora kuhinje Notranja ureditev - notranji bazen
 
Copyright © 2008-2022 ProAmbient Interier Design, vse pravice pridržane!           Notranja ureditev hiše. Nova gorica, Primorska.